Najljepši prizori na svijetu ulovljeni Google Street Viewom: Među njima i komadić Hrvatske

Screenshot: Oessa

BROJNI zadivljujući krajolici diljem svijeta dostupni su nam putem interneta otkad je Google Street Viewa, ali pronaći bisere u toj golemoj bazi podataka nije nimalo lak posao.

A upravo je to ono čime se bavi ekipa bloga Oessa, koji je u kolovozu 2012. pokrenula britanska studentica Mere Pachner. Tamo na jednom mjestu možete pronaći najdojmljivije prizore snimljene Google Street Viewom, od urbane arhitekture do čuda prirode. "Željela sam započeti pisati blog o prirodi i eksperimentirati sa Street Viewom. To mi je dalo priliku da napravim vlastitu kompilaciju fotki svijeta, umjesto da objavljujem tuđe fotografije. Oduvijek sam željela putovati, ali budući da si to trenutno ne mogu priuštiti, na neki način za to upotrebljavam ovaj medij", ispričala je Pachner.

Kako bi pronašla prekrasna mjesta za koja još nije čula, ona odabire državu te potom istražuje u područjima koja su udaljena od velikih gradova. Pa je većina pronađenih ljepota rezultat slučajnog pronalaska i prikazuju mjesta za koja autorica prije nije znala da postoje. U svakoj objavi točno je opisana lokacija pa čitatelji mogu Oessu iskoristiti kao početnu točku za svoje istraživanje.

Do danas je na blogu objavljeno otprilike 900 lokacija, a Pachner je za Mashable odabrala 34 koje smatra najljepšima. Među njima se našlo i Lovište na Pelješcu, a u kakvom je ono društvu provjerite ovdje. Osim toga, možete pogledati i koja je sve mjesta u Hrvatskoj Oessa dosad predstavila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.