Napio se, uvaljivao kolegicama i šefovima rekao da odjebu, ali ipak je "nepravedno otpušten"

Ilustarcija/Screenshot: YouTube

RADNO povjerenstvo u Australiji donijela je odluku da je muškarac, koji je seksualno zlostavljao kolegice i svojim šefovima rekao da "odjebu" na božićnom domjenku, nepravedno otpušten.

U pitanju je vođa tima u tvrtki koja je bavi izgradnjom cesta, Stephen Keenan, koji je nakon spomenutog skandala dobio otkaz, ali sad je sud odlučio da se to nije trebalo dogoditi jer - je na domjenku bilo previše alkohola. Prije dolaska na party Keenan je popio dva mala piva, a po dolasku još "otprilike" osam piva i votki s colom.

Prema pisanju Fairfax Medije kazao je direktoru tvrtke i senior menadžeru da odjebu, a jednog je kolegu pitao: "Tko si ti jebote? Što uopće radiš ovdje?". Nakon partyja on i nekoliko kolega otišli su u bar gdje je jednu ženu poljubio u usta te joj kasnije rekao: "Idem kući i sanjat ću te noćas".

Dok je čekao taksi za odlazak kući, drugoj je kolegici rekao: "Moja je misija večeras otkriti kakve su boje gaćice koje imaš na sebi". Ona mu je rekla: "Bijele su. Dotakni moju suknju i ubit ću te". Kad se u siječnju vratio na posao dočekao ga je otkaz.

Ipak, kao što je spomenuto, radno povjerenstvo sad je odlučilo da poslodavac ne može inzistirati na standardima ponašanja ako upriličuje zabave na kojima se alkohol besplatno toči u neograničenim količinama. Dopredsjednik povjerenstva Adam Hatcher kazao je da ne postoji dokaz da se zaposlenik loše ponašao na poslu. Ovo ponašanje na zabavi nazvao je "izoliranim slučajem, netipičnim za njegovu prirodu".

"Ako se alkohol služi na taj način, postaje potpuno predvidljivo da će neki ljudi konzumirati pretjeranu količinu i ponašati se neprimjereno", zaključio je.

Zasad je odlučeno samo da je Keenan "nepravedno otpušten", ali povjerenstvo tek treba odlučiti i mora li ga tvrtka primiti natrag.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.