Nevjerojatna priča s Aljaske: Slijepi pas koji je preživio snježnu oluju vraćen vlasnicima

Foto: McKenzie Grapengeter

SNJEŽNA oluja koja je 13. prosinca zahvatila Aljasku, za je jednu obitelj iz Fairbanksa donijela i velike nevolje. Naime, obitelj Grapengeter još je prije osam godina iz prihvatilišta usvojila slijepu kujicu po imenu Abby koja je s djecom, šestogodišnjom Avom, desetogodišnjim Gregom i devetogodišnjim Shaneom, razvila poseban odnos.

U vrijeme oluje, Abby je nestala, a zbog toga što su temperature padale i na minus 40 stupnjeva,  kujica gotovo da nije imala nikakve šanse za preživljavanje. No, sedam dana kasnije, nakon prijeđenih 16 kilometara, slijepi ljubimac ipak je na kraju vraćen vlasnicima, prenosi The Province.

"To je čudo. Ne postoje druge riječi koje to mogu opisati. Nikad nismo očekivali da će se vratiti", rekla je McKenzie Grapengeter, vlasnica psa. Abby je prvobitno pronašao veterinar Mark May dok je 19. prosinca bio u divljini sa svojim timom.

"Pas je trčao pored nas nešto duže od kilometra, ali je uskoro posustao. Već smo imali mnogo pasa pa ga nismo mogli povesti. Ipak sam se nadao da će pronaći put do neke kuće", kazao je May. Međutim, idućeg se dana Abby pojavila na njegovom kućnom pragu pa je pretpostavio da se radi o lutalici. Uz pomoć lokalnih medija i društvenih mreža, May je ipak uspio pronaći vlasnike.


"Zahvalni smo za pomoć cijele zajednice. Dali su nam najbolji Božićni poklon koji smo mogli poželjeti", dodala je Grapengeter.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.