Ništa od ličkog krumpira i domaćeg mesa u McDonald´su

Foto: Shutterstock

 

SVI KOJI to žele, mogu u narednih desetak dana posjetiti McDonald'sovu kuhinju i vidjeti kako se priprema hrana u popularnom lancu restorana.

 

Tako McDonald's želi pokazati da je njihova hrana kvalitetna i zdravstveno ispravna, piše Poslovni dnevnik.

 

Doduše, iako reklame tvrde suprotno, samo je 20 posto dobavljača iz Hrvatske, jer je teško zadovoljiti McDonald'sove standarde, ali i cijenu. Zato je većina dobavljača iz Europe.

 

"Meso i peciva dobavljamo iz Austrije, no svježe povrće za sendviče i salate dobavljamo od hrvatskih proizvođača", kaže Pavel Pavliček iz tvrtke Globalna hrana koja je nositelj franšize za Hrvatsku.

 

Pavliček tvrdi da bi ljudi voljeli da je više hrvatskih dobavljača, no za sad je to nemoguće jer ne mogu zadovoljiti sve standarde. Primjerice, lički krumpir je premali da se od njega rade prženi krumpirići. Proizvodnja mesa se domaćim dobavljačima također ne isplati jer moraju investirati u izgradnju posebnog pogona.

 

Pavliček priznaje da će ulaskom u EU doći i nova konkurencija, no planiraju otvoriti još restorana i zaposliti još više ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.