Njihov hit je plagijat, svi to znaju, a sad obitelji Marvina Gayea moraju platiti 7 milijuna dolara

Foto: Splash

POROTA je djeci Marvina Gayea odlučila dodijeliti 7,4 milijuna dolara nakon što je utvrđeno da su Robin Thicke i Pharrell Williams kopirali glazbu njezina oca kako bi snimili najveći hit 2013., "Blurred Lines".

Neki već smatraju kako bi ova presuda mogla narušiti ugled hitmakera Pharrella Williamsa.

Ipak, unatoč visokom iznosu, valja spomenuti i kako su T.I., Williams i Thicke zahvaljujući pjesmi zaradili vrtoglavih 16 milijuna dolara, a Thicke i Williams dio novca morali su dati iz vlastitog džepa.

Odvjetnik glazbenika rekao je da bi ova presuda mogla trajno naštetiti glazbenicima koji će ubuduće pokušavati emulirati određenu glazbenu eru ili zvuk nekog umjetnika.

"Iako poštujemo odluku suda, izuzetno smo razočarani odlukom koja je danas donesena i vjerujemo da se radi o groznom presedanu koji će istovremeno donijeti štetu i glazbi i kreativnosti. Pjesma j nastala iz srca i nije nikom uzeta. Razmatramo odluku, razmišljamo o opcijama i uskoro ćete o ovoj temi još slušati", stoji u zajedničkoj izjavi glazbenika.

Nona Gaye, kći Marvina Gayea, rekla je: "U ovom se trenutku osjećam slobodno, slobodno od lanaca Pharrella Williamsa i Robina Thickea i svih laži koje su izgovorili".

Naime, njezina se izjava odnosi na tužbu koju su Pharrell i Thicke podigli protiv rodbine Marvina Gayea kako bi ih spriječili u nastojanjima da dokažu kako je riječ o plagijatu.

No, sud je njihovu tužbu odbacio, a odvjetnik Gayeovih dokazao je da su Williams i Thicke lažljivci i kako se u ovom slučaju ne radi o pukom oponašanju zvuka već očitoj krađi pjesme "Got to Give It Up".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.