Novo ruho Josipa Broza Tita: Japanski manga umjetnici nacrtali ga kao dadilju

Foto: rotten-k.livejournal.com

ONI koji prate manga stripove, vjerojatno vrlo dobro znaju kako je u njima moguće i dopušteno gotovo sve. Ipak, mnoge je iznenadio nedavni potez japanskih manga umjetnika koji su nacrtali neke diktatore u potpuno drukčijim i doista suludim izdanjima. Naime, strip pod nazivom "Pretvoreni u žene! Biografije svjetskih diktatora", objavila je izdavačka kuća Ikaros Publications, a 70-ak diktatora u njima predstavljeno je u obliku žena, s dugom kosom i u suknjama, prenosi RT.

Tako je Kim Jong-il predstavljen kao pjevač, a Mao Zedong kao djevojka koja nosi široke zelene hlače i ima dvije duge pletenice. S druge strane, Benito Mussolini nosi crni sako i kratku suknjicu te izgleda poput školarke, Adolf Hitler nema brkove, ali zato ima paletu s bojama i kist.

Također, umjetnici Nisieda, Takeshi i Miki Nonohara na svoj su način predstavili i Josipa Broza Tita. On je nacrtan kao dadilja ili kao majka koja brine o djeci. Svako dijete koje je nacrtano predstavlja jednu od republika bivše Jugoslavije, odnosno sadašnje države. Tako svako od njih na sebi ima maramu, šal, mašnu ili traku oko glave s motivima zastava sadašnjih država.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.