Obamine kćeri na udaru zbog "neprimjerene" odjeće i ponašanja

Foto: Guliver Image/Getty Images

IZ AMERIKE stižu vijesti o još jednom republikanskom moralističkom snebivanju.

Ovaj put na udaru su se našle Obamine kćeri tinejdžerice Malia (16) i Sasha (13), koje su prozvane zbog svojeg izgleda i ponašanja na Dan zahvalnosti kad su pratile oca u njegovu pomilovanju purica. Na njih se obrušila stanovita Elizabeth Lauten, šefica ureda za komunikacije kongresnika Stephena Finchera, preko svojeg profila na Facebooku.

Mnogi su, doduše komentirali okretanje očiju i generalno nezainteresirani stav djevojaka, zabavljajući se činjenicom da se tinejdžerice srame čak i oca predsjednika, ali Lauten je otišla nekoliko koraka dalje, njoj je njihovo ponašanje bilo uvredljivo.

"Drage Sasha i Maila, shvaćam da ste obje u tim groznim tinejdžerskim godinama, ali dio ste prve obitelji pa pokušajte pokazati malo stila", napisala je u svojoj objavi na Facebooku koju je u međuvremenu izbrisala. "Ali s druge strane, ni majka ni otac nemaju poštovanja prema svojim pozicijama pa niti prema čitavoj naciji te pretpostavljam da vam prilično nedostaje dobrih uzora", dodala je.

Nakon toga obrušila se na njihovu garderobu: "Ponašajte se kao da vam nešto znači biti u Bijeloj kući. Odijevajte se kao da zaslužujete poštovanje, a ne mjesto u baru. I prestanite raditi grimase za vrijeme javnih događaja koji se prenose na televiziji".



Ubrzo nakon objave sve je izbrisala, ali ne prije nego što se njezin bijesni komentar proširio internetom. Kad je vidjela što je napravila objavila je i ispriku: "Osudila sam ove dvije mlade dame na način na koji ja nikad ne bih željela da me netko osuđivao kao tinejdžericu. Nakon mnogih sati molitve, razgovora s roditeljima i ponovnog čitanja onog što sam napisala, jasno mi je koliko su moje riječi mogle nekoga povrijediti. Znajte da ti osuđujući osjećaji nemaju mjesta u mojem srcu".

Nakon toga izbrisala je i tu objavu i zaključala svoj profil na Facebooku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.