"On je baš poput mene": Dječak kojem su amputirane obje noge plivao sa svojim herojem dupinom

Screenshot: USA Today

CIERAN KELSO osmogodišnjak je iz Engleske kojem su zbog meningitisa amputirane obje noge kad je imao samo 13 mjeseci.


Otkad je vidio film "Dolphin's Tale", nije prestao pričati o Winteru, dupinu koji pliva uz pomoć protetičkog repa, a ove je nedjelje ispunio svoj san: susreo se s Winterom i zaplivao zajedno s njim u Clearwater Marine Aquariumu na Floridi, piše BBC. Njegov otac Gary uspio je skupiti novac da mu kupi protetičke peraje i dječak je bio spreman za upoznavanje svog heroja.

"Prilično jake emocije pojavile su se kad smo vidjeli Cierana kako pliva s dupinom. Njegove prve riječi kad je vidio film bile su: 'Winter je baš poput mene'. A jako je dugo vremena on bio samo lik iz filma, sad je postao stvaran. To je ispunjenje sna", ispričao je Gary Kelso za Tampa Bay Times.

Cieran je, ako se ne računaju treneri i glumci u filmu, tek druga osoba na svijetu koja je zaplivala s Winterom. "Plivanje s dupinima najbolje je iskustvo koje se može doživjeti", kazao je osmogodišnjak za BBC po povratku u Englesku. "Sve je prošlo jako brzo i bili smo jako tužni što se moramo vratiti kući. Ali uspomene će zauvijek ostati s nama", stoji na njegovu blogu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.