Ovako Hrvatska izgleda iz perspektive američke fotografkinje

Screenshot: photosbyshayne.com

SHAYNE BESCHTA američka je fotografkinja koja je živjela u hrvatskoj metropoli prije dvije godine dok joj je suprug radio za američko veleposlanstvo. Budući da je imala mnoštvo slobodnog vremena Shayne je šetajući Zagrebom istovremeno radila i fotografije, pa je tako nastala izložba njenih slika "The Good Thief: An American Photographer in Croatia", izložena u knjižnici u Massachusettsu.

Ona se sastoji od dvije zbirke fotografija: jedna prikazuje kipove anđela na zagrebačkom groblju Mirogoj, dok na drugoj zbirci možemo vidjeti prizore kamenih kuća, šumskih krajolika i seoskih cesta koje je Beschta snimala po cijeloj Hrvatskoj.

Telegram prenosi kako je Shayne na samom početku bila zbunjena čuvši da će neko vrijeme sa suprugom i dvoje djece morati živjeti u Hrvatskoj, no s vremenom je postala zaljubljena u našu zemlju, a ponajviše su je oduševile prirodne ljepote i bogata hrvatska povijest. "U životu nisam osjetila toliku toplinu i gostoprimstvo kod ljudi", rekla je oduševljena fotografkinja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.