Pet razloga zbog kojih će žene uvijek izabrati kretene umjesto dobrica

Foto: Press

VEĆINA žena tvrdi da želi pronaći tipa koji je osjetljiv, emotivan i spreman na intimnost. I ispada da je to samo priča, jer konstantno love loše tipove, narcisoidne kretene, koji su zaljubljeni u sebe, a svaki oblik intimnosti (osim naravno seksa) izbjegavaju poput zarazne bolesti. To je potpuni paradoks, žene konstantno traže dobrice, a završavaju s lošim dečkima. Žele ozbiljnu vezu s dobrim dečkom, a na kraju imaju djecu s idiotima. Dobri dečki su im jednostavno dosadni, a postoji nešto zadovoljavajuće u tome da kući dovedete kretena iz bara s kojim ste cijelu večer vodili žestoke rasprave. "Treba ga malo srediti, potpuno je iritantan, a to je tako jebeno seksi", uglavnom prolazi njihovim glavama.

Ono što žene ne znaju jest da se sve svodi na biologiju, jer su žene prirodno usmjerene na seronje, odnosno biološki rečeno, alfa mužjake koji imaju jaču spermu.

Dvije studije sažete u "Seksualne uloge, dnevnik istraživanja" istražile su taj "paradoks dobrog frajera". Dakle, stereotip je da žene žele dobrog dečka koji je sladak, drag i osjećajan, no kad ga dobiju, odbijaju ga zbog muškarca koji ima neke druge karakteristike, poput dobrog tijela ili osebujnog karaktera. Obje studije pokazale su da su "dobre" kvalitete poželjnije kad je riječ o dugotrajnoj vezi, ali fizička privlačnost prevladava kad je riječ o seksualnim odnosima.

Pristojnost je najistaknutiji faktor kod ozbiljnih veza, a fizička atraktivnost važnija je kod neobveznih seksualnih odnosa. Studija u "Dnevniku seksa i bračnih terapija" fokusirala se na djevojke na fakultetima i njihove percepcije stereotipa dobrog dečka. Više od polovice njih složilo se da dobri dečki imaju manje seksualnih partnerica, ali i više od polovice je reklo da bi prije otišlo na spoj s dobrim dečkom nego s lošim.

Sukladno očekivanjima žene koje su stavljale manji naglasak na važnost seksa imale su manje seksualnih partnera te su bile sklonije izboru dobrog dečka, koji također ima manje seksualnih partnerica. Kad je riječ o seksu, žene su sklonije vatrenim, strastvenim osobinama koje povezuju s lošim dečkima ili alfa mužjacima, no kad je riječ o ozbiljnim vezama traže dobrog dečka.

Djevojke žele imati nekoga kome mogu iznijeti svoje osjećaje, ali s obzirom na to da su i seksualna bića, traže nekog tko će s njima uskočiti u krevet, a to su uglavnom loši momci. Dakle, seks je ono što tjera žene da završe u naručju alfa kretena.

Studija koju su proveli istraživači na sveučilištu Hartpury uključivala je 146 žena starih između 18 i 24 godine, a pokazala je da će i žene koje imaju malo više iskustva na ljubavnom području završiti s muškarcima koji imaju pretjerane narcisoidne karakteristike. Dakle, ni one iskusnije ne shvaćaju da narcisoidni muškarci nisu dobri partneri. Te se žene najčešće udaju za njih, a svaki put dokazuje se isto: bez obzira koliko im puta slomili srce, žene će ponovno pasti na kretene.

Žene biraju kretene zbog faktora opasnosti koji postoji u vezama sa snažnim i umišljenim muškarcima, iako znaju da su loši za njih i da ih neće tretirati na način na koji misle da zaslužuju.

S druge strane, nijedna žena ne zna biti s muškarcem koji se ne zna potvrditi, a bez obzira na to žele li su to priznati ili ne, žene traže moćne, agresivne muškarce. Ne žele biti s nekim tko je "kamilica", već traže stalne izazove u svemu što čine. Kad je riječ o ljubavi, traže muškarca koji će zadovoljiti tu želju, a dobri dečki, iako se čine sjajnima ispočetka, brzo postanu dosadni.

Žene misle da mogu popraviti muškarca i to im je izazov, a dobrog dečka ne treba popravljati. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.