Pogledajte fotografije prekrasne i okrutne zime u sjevernoj zemljinoj hemisferi

DOK DJEČAK u afganistanskom Kandaharu uživa u prvim zimskim pahuljama koje su pale na taj grad u posljednjih 20 godina, ostatak sjeverne zemljine hemisfere nije pretjerano sretan zbog naglog pada temperatura koje su sa sobom odnijele i brojne žrtve. Ipak, snijeg je inspirirao mnoge na fotografije koje prikazuju okrutnu ali i prekrasnu prirodu u svom zimskom ruhu.

U Ukrajini su temperature pale do 15 Celzijevaca ispod nule. U glavnom gradu Poljske Varšavi rijeka Visla se mahom smrznula stvarajući predivan prizor pri zalasku sunca. U turskom Istanbulu je pak paraliziran javni promet, što čini velike poteškoće njegovim stanovnicima kojih ima 15 milijuna. U Bugarskoj su neki ribari odlučili iskoristiti led i pecati na zaleđenom jezeru u blizini Sofije. Sibirska hladna fronta je temperature u ovoj zemlji spustila 24 stupnja Celzijeva ispod nule.



Snijeg je stvorio prekrasne prizore na stablima u njemačkom Essigbergu u blizini Kassela. U Japanu su se po skulpturama u tokijskim parkovima uhvatile ledenice, ali voda i dalje teče. Snijeg je zabijelio Jupiterov hram u rimskom akropolisu u sjeveroistočnom libanonskom gradu Baalbeku. Pogledajte zimske prizore i ostalih zemalja sjeverne hemisfere u foto galeriji.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.