Pojavili se novi detalji o nacističkoj prošlosti člana skupine Ace of Base

Foto: JLP/Noisey

ULF EKBERG, član nekad popularne pop skupine Ace of Base, nikada nije krio da iza sebe ima nacističku prošlost. Štoviše, o tome je oduvijek javno govorio i trudio se istaknuti da se radi o nepromišljenosti iz mladih dana.

Međutim, Noisey je nedavno objavio članak u kojem se ponovno pretresa prošlost člana grupe koja je sredinom devedesetih imala niz velikih hitova. U tekstu se tako ističe da je Ekberg bio član grupe Commit Suicide, ali i političke stranke koja je, unatoč tome što su se javno ogradili od nacizma, često naginjala tom svjetonazoru.



Noisey je prenio i jedan od njihovih navodnih tekstova, a priložen je i prijevod sa švedskog: "Ljudi u bijelim kukuljicama marširaju cestom, uživamo kada režemo glave crnčugama! Imigranti, mrzimo vas! Van, van, van, van! Nordijci, probudite se! Pucajte, pucajte, pucajte, pucajte!"

Ekberg je odlučio reagirati pa je još jednom objasnio svoje stavove u mailu koji je poslao HuffPostu: "Hvala vam na ovoj prilici. Tijekom devedesetih dao sam mnogo intervjua o ljudima kojima sam bio okružen tijekom osamdesetih, ali i o tome koliko mi je žao zbog moje povezanosti s tom skupinom. Prošlo je dvadeset godina otkad sam javno progovorio o svojoj prošlosti i po tom sam pitanju oduvijek bio otvorena knjiga. To je odluka zbog koje ne žalim i nešto što sam odlučio sam. Imao sam grupu koja se zove Commit Suicide, ali nismo napisali niti izvodili pjesmu koja se spominje u ovom tekstu. Nadalje, nikada nisam bio član spomenute stranke. Žao mi je ako je ovo povrijedilo ili razočaralo naše fanove i želim biti jasan kada kažem da članovi grupe Ace of Base ne dijele takve stavove i protive se svakom obliku ekstremizma. Neovisno o tome radilo se o lijevoj ili desnoj opciji".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.