Poštanski žigovi za odlikovane olimpijce: Hrvatska pošta obilježava osvajanje medalja na OI



KAKO bi obilježila osvajanje odličja na Olimpijskim igrama u Londonu, Hrvatska pošta je, u suradnji s Hrvatskim društvom olimpijske filatelije i memorabilije, odlučila izdati prigodne poštanske žigove.

"Izdavanjem prigodnih poštanskih žigova i poštanskih maraka Hrvatska pošta održava tradiciju obilježavanja važnih događaja za Hrvatsku u različitim područjima, a sva četiri prigodna žiga u stiliziranoj olimpijskoj medalji prikazuju sportove u kojima su osvojena olimpijska odličja za Hrvatsku na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu", stoji na službenim stranicama.

Tako je danas, 10. kolovoza, u pošti u Jurišićevoj 13 u Zagrebu u uporabi prigodni žig posvećen četvercu na pariće, odnosno Valentu i Marinu Sinković, Damiru Martinu i Davidu Šainu, u subotu 11. kolovoza na istom mjestu bit će u uporabi prigodni žig povodom zlatne olimpijske medalje koju je osvojila Sandra Perković, 13. kolovoza u pošti u Novigradu rezerviran je za obilježavanje medalje Giovannija Cernogorza, a prigodni žig za broncu Lucije Zaninović bit će u uporabi 16. kolovoza 2012. u Poštanskom uredu 21101 Split.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.