Preko javnog natječaja traži se naziv za žensku masturbaciju

Foto: Shutterstock

ORGANIZACIJA za seksualno obrazovanje u Švedskoj objavila je natječaj na koji se mogu slati prijedlozi naziva ženske masturbacije, s ciljem odabira prikladnog termina s obzirom na to da on ne postoji.
 
"Umjesto da sami odlučujemo o nazivu, pokrenuli smo javni natječaj. Naša su nastojanja usmjerena k tome da seksualnost učinimo javnom temom, u pozitivnom smislu. Kada pomislimo na masturbaciju, većina nas pomisli u prvom redu na muškarce. Ako ne postoji riječ za žensku masturbaciju, kako o toj temi uopće možemo pričati?", rekla je Kristina Ljungros, predstavnica za odnose s javnošću Udruženja za seksualno obrazovanje Švedske (RFSU), prenosi Daily Mail.
 
Najpopularniji prijedlozi koji su dosad stigli su "klittra", "pulla" i "selfa". Natječaj je raspisan nakon što su znanstvenici otkrili da mnoge žene, čak ni one seksualno osviještene, ne uživaju u seksu u potpunosti, niti znaju što ih točno uzbuđuje. 
 
Ovim se natječajem, kako navodi predstavnica Udruženja, stoga želi ne samo pronaći termin za žensku masturbaciju, nego i aktualizirati ovu temu u javnosti i medijima.
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.