Premijera "Opasne metode": I Žuži Jelinek došla pogledati kako Keira Knightley dobiva "po guzi"

SINOĆ je u Zagrebu premijerno prikazan film "Opasna metoda" ("A Dangerous Method") redatelja Davida Cronenberga, s Michaelom Fassbenderom, Keirom Knightley te Viggom Mortensenom u glavnim ulogama. Došle su ga pogledati i neke poznate osobe, među kojima i Žuži Jelinek sa suprugom Miloradom Ronkulinom, Aleksandar Štulhofer, Nera Stipičević, Vesna Tominac Matačić, Sayon Bangoura, Ivana Radovniković, Sonja Kovač, Ivana Ergić s dečkom Marinom Cvitanom, Filip Dizdar s djevojkom Anom Perduv, Suzy i Sarah Josipović, Csilla Barath Bastaić te Ida Prester.

Film je intrigantna priča o počecima psihoanalize, koja u prvi plan stavlja legendarne psihoanalitičare Sigmunda Freuda (Viggo Mortensen) i Carla Junga (Michael Fassbender). Keira Knightley je utjelovila lik djevojke mračnu ličnost, s poremećajima seksualnosti. Psihički bolesnu Sabinu seksualno uzbuđuje nasilje, kažnjavanje i ozljeđivanje. Sabina se zaljubljuje u psihologa Carla Junga, koji racionalizira njezine poremećaje riječima: "Zašto bi toliko truda ulagali u potiskivanje naših najprirodnijih instinkta?".

U novom je filmu Keira dobila i "po guzi", a o snimanju tih scena je kazala: "Strusila sam nekoliko čašica votke prije snimanja, a onda sam nakon snimanja popila nekoliko čaša šampanjca kako bi proslavila to što više nikad to neću morati raditi". 26-godišnja glumica otkrila je kako je uoči snimanja spomenutih scena čak i zaprijetila glumačkom kolegi Michaelu Fassbenderu: "Prije jedne od scena sam rekla Michaelu: `Moj tjelohranitelj je vani, takneš li me polomit će ti noge`, a on mi je na to rekao: `Keira, vezana si za krevet, nisi u poziciji za takve izjave`".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.