Putovao svijetom 26 godina u istom autu i sad napokon završio fantastično epsko putovanje

Screenshot: YouTube

NIJEMAC Gunther Holtorf proteklih 26 godina putovao je svijetom u svojem automobilu Ottu, Mercedesu G-klase, vozilu koje naziva "članom obitelji".

Ovaj 76-godišnjak nekoć je bio direktor aviokompanije, a prije 26 godina odlučio je suprugom na 18 mjeseci otputovati u Afriku svojim džipom. Međutim, ono što je trebalo trajati godinu i pol pretvorilo se u stil života. Iako se nakratko vratio u Njemačku i ponovo oženio, Gunther i njegova nova supruga Christine proputovali su 177 zemalja, prešavši više od 884.000 kilometara, piše Deutsche Welle.

Gunther je sad su napokon ponovo na njemačkom tlu: "Što više putuješ, to ti je sve jasnije koliko malo si vidio", kazao je ususret povratku u Berlin, ali i više puta proteklih godina.

Kad su on i njegova supruga kretali na put nije bilo mobitela, društvenih mreža i ostalih čuda tehnologije koja nas danas vežu. Ipak, u međuvremenu napravljena je stranica na Facebooku, nakon što su Gunther, Christine i Otto prevalili 800.000 kilometara.

Tad je objavljen i video na YouTubeu, koji prikazuje 23 godine njihova putovanja. Gunther i Christine proputovali su većinu svjetskih zemalja zajedno, a nakon što je ona 2010. godine preminula, on je nastavio putovati, prema njezinoj želji. Otto je na kraju "spremljen" u Mercedes-Benz muzej u Stuttgartu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.