Rockstar Games na slatkim mukama: Grand Theft Auto Online želi igrati previše igrača

Foto: Rockstar Games

DUGOOČEKIVANA internetska verzija popularne video igrice Grand Theft Auto u utorak je ugledala svjetlo dana, no odmah je svojim tvorcima prouzrokovala manje probleme.

Nakon što je prije dva tjedna u prodaju pušten najnoviji nastavak jedne od najpoznatijih video igara, Grand Theft Auto V, njeni tvorci Rockstar Games ostvarili su rekordnu zaradu. Naime, u samo tri dana GTA V im je donio milijardu dolara.

No, kreativci te tvrtke na tome nisu stali. U pogon je jučer puštena i internetska verzija igre u kojoj igrači mogu igrati zajedno sa svojim prijateljima putem interneta, a kako se radi o vrlo velikoj popularnosti igre, previše je igrača odjednom pokušalo u njoj sudjelovati, piše Guardian.

Čini se kako tvrtka ima premalo servera da bi omogućila svim željnim igračima sudjelovanje u svom novom hit-proizvodu, stoga, kako poručuju, rade na tome da što prije kupe dodatne servere i zadovolje glad tržišta.

Kao i sama rekordna potražnja, ovi su problemi bili očekivani, ali su ipak uspjeli iznenaditi Rockstar Games. Nove servere s tom svotom zarađenog novca ne bi trebalo biti teško nabaviti, a u takvim su se problemima prije njih našli i Blizzard Entertainment sa svojom također dugoočekivanom igrom Diablo 3, kao i Maxis sa Sim Cityjem.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.