Russell Crowe raspizdio feministice: Starije glumice ne dobivaju uloge jer ne žele glumiti u skladu s godinama

Foto: Gulliver/Getty Images

PRIJE dvije godine na internetu je osvanula zanimljiva statistika. Naime, čak 62 posto dobitnika Oscara u kategoriji najbolje glumice ima manje od 35 godina, a samo ih je 14 posto u kategoriji za najboljeg glumca.

Generalno gledajući, u holivudskim filmovima daleko je više muškaraca, ali kad govorimo o starijim glumcima i glumicama, muškarci uvjerljivo dominiraju.

Na sve to dodajte i podatak da su glumice slabije plaćene i u obzir uzmite tko je na čelu studija i znat ćete zašto ćete na ekranu vidjeti hrpu muškaraca i mladih ljepotica i vrlo malo žena u četrdesetima.

S druge strane, Russell Crowe ima objašnjenje koje je raspizdilo feministice.

"Najbolja stvar u industriji je to što postoji niz različitih uloga za ljude u različitim stadijima života", rekao je glumac u intervjuu za Australian Women's Weekly i objasnio zašto neke starije glumice ne dobivaju uloge: "Iskreno, mislim da većina žena koje govore da im više ne nude uloge, spadaju u kategoriju žena koje s 40, 45, 48 godina još uvijek žele glumiti mlade djevojke i nije im jasno zašto ih nitko ne angažira u ulogama predviđenim za 21-godišnjakinje".

"Meryl Streep dat će vam 10 tisuća razloga i argumenata zašto je to što neke od njih govore sranje. Isto će učiniti i Helen Mirren ili tko god. Ako ste voljni živjeti u svojoj koži, radit ćete kao glumac", rekao je Crowe.

Naravno, njegov je komentar naišao na kritike mnogih koji su zaključili da to što govori nije istina i da je izabrao glumice koje spadaju u kategoriju rijetkih 50-godišnjakinja kojima je "dopušteno" pojaviti se na velikom platnu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.