Sex Pistolsi ponovo u buntu: Reizdanje antihimne podudarat će se s kraljičinim dijamantnim jubilejom

SLAVNI pankeri, poznati po vječnom buntu prema vladajućima i kraljevskoj obitelji, na svoj će način obilježiti kraljičin dijamantni jubilej.

Sex Pistolsi još će jednom iskoristiti priliku kako bi naglasili svoje nezadovoljstvo ustrojem u Velikoj Britaniji te ponovno izdavanje svoje anti-himne "God Save the Queen" uskladiti s proslavom obilježavanja 60. obljetnice vladavine kraljice Elizabete. Ponovni izlazak pjesme predviđa se za posljednji tjedan svibnja što bi značilo da će se naći u izravnoj borbi za mjesto na ljestvicama s pjesmom koju su posebno za Jubilej napisali Gary Barlow i Andrew Lloyd Webber i koja će biti izvedena 4. lipnja na ceremoniji ispred Buckinghamske palače.

Originalno izdan 27. svibnja 1977. godine, netom prije kraljičinog Srebrnog jubileja, singl je na naslovnici prikazivao Elizabetu prekrivenih očiju i usta, a zabranili su ga BBC i Independent Broadcasting Authority, agencija za nadzor komercijalne televizije, radio postaja i nezavisnih radio postaja. Mnogi vodeći prodajni lanci također su odbili prodavati singl. Unatoč tome prodano je više od 150,000 primjeraka, a pjesma se popela na drugo mjesto ljestvice singlova u Velikoj Britaniji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.