Sjećate se njega? Beskućniku pijanistu život se promijenio preko noći

Screenshot: ABC/YouTube

O DONALDU GOULDU već smo nekoliko puta pisali. Naime, 51-godišnji bivši marinac spletom nesretnih okolnosti postao je beskućnik i na ulici je već sedam godina.

No, nakon što su njegove sviračke vještine završile na društvenim mrežama, pijanist beskućnik iz Sarasote pretvorio se u internetsku senzacija.

Njegova izvedba "Come Sail Away" grupe Styx skupila je gotovo pet milijuna pogleda, a pokrenuta je i GoFundMe kampanja kako bi mu se pomoglo.

"Donaldu treba druga prilika. Izuzetno je nadaren i može svirati ili naučiti svirati svaki instrument na koji naiđe. Pomozimo mu da ostvari san", stoji u opisu na stranici.

U samo osam dana prikupljeno je preko 40 tisuća dolara, a to će biti dovoljno da se njegov život u potpunosti promijeni.

Gould je stupio u kontakt sa sinom kojeg godinama nije vidio, a otkrio je i da je krenuo na odvikavanje o droga na koje se navukao još 1998. nakon smrti supruge.

Slučajna prolaznica Aurore Henry snimila je Goulda i pokrenula kampanju: "Uzela sam telefon i počela ga snimati. Nisam ni sanjala da će postati hit, ali čim sam video objavila na Facebooku, vidjela sam da su ga ljudi počeli dijeliti.

ABC je porazgovarao s Gouldom koji je gotovo neprepoznatljiv, a zahvaljujući kampanji vratit će se i na sveučilište Spring Arbor u Michiganu kako bi dovršio studiranje.

Od prikupljenog novca kupit će novi automobil i dom, a Jacqueline Bevan koja je pokrenula kampanju rekla je: "Moj suprug i ja smo Donaldovi prijatelji i uvjeravamo vas da će novac završiti na računu koji je za njega otvorio odvjetnik. Mi nemamo pristup novcu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.