Slavni i "slatki": Portreti poznatih osoba napravljeni od slatkiša



JEDAN je meksički umjetnik portrete slavnih osoba odlučio ovjekovječiti na doista neobičan način. Naime, kako bi izradio portrete Cristiam Ramos koristio je niz različitih gumenih i običnih bombona, lizalica i žvakaćih guma.

Njegovi radovi uključuju portrete Elvisa Presleya, Marylin Monroe, Beyonce, Lady Gage, Nicki Minaj i mnogih drugih. Jedan portret sadrži više od 5000 komada slatkiša, a za njegovu je izradu potreban višesatni i vrlo koncentrirani posao, prenosi Daily Mail.

"Inspiriraju me mnoge stvari i jednostavno volim raditi s različitim materijalima. Ideju sam  dobio sam jednom slučajno vidio susret oca i sina u parku. Otac je sinu dao slatkiš, što mu je izmamilo osmijeh na lice. Slatkiši čine ljude sretnima ili barem sretnijima. To mi je bilo dovoljno za inspiraciju i moram reći da sam zadovoljan rezultatom", naglasio je umjetnik.

Svojim je neobičnim portretima Ramos u vrlo kratkom vremenu stekao slavu, a većina njegovih radova izložena je u Ohiu. Doduše, njegov posljednji projekt bio je čak i ambiciozniji – izradio je motor u prirodnoj veličini za kojeg mu je bilo potrebno čak 20 tisuća različitih slatkiša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.