Snima se remake klasika, filmofili negoduju: "Ovo je dokaz da smo otišli predaleko"

Screenshot: YouTube

OČITO je da je filmska industrija ostala bez dobrih, originalnih ideja. Nažalost, nezaustavljiva remake mašinerija usudit će se dirnuti u filmski klasik.

Tim riječima počinje članak na Huffington Postu, naslovljen "To što će Fellinijeva 'La Dolce Vita' dobiti remake dokaz je da smo otišli predaleko".

Ovog četvrtka AMBI Groupa objavila je planove za spomenuti remake. Sklopljen je ugovor s nasljednicima slavnog redatelja koji su pristali da se napravi moderna verzija kultnog filma iz '60-ih. Fellinijeve nećakinja Francesca Fellini kazala je da su, iako ovo nije prvi put da ih netko traži prava na remake, Andrea Iervolino i Monika Bacardi iz AMBI Groupe uspjeli promijeniti njihovo mišljenje.

U službenoj izjavi za medije stoji da će film biti jednako "komercijalan, kultni i vrijedan nagrada kao i original". "A jedino što se mi možemo zapitati jest: 'Zašto?'", piše Huffington Post.

"Što je iduće, remake 'Građanina Kanea'? Hej, zašto ne bismo pretvorili čitavu filmografiju Ingmara Bergmana u seriju mjuzikla za web? A što kažete na reboot Gus Van Santovog remakea 'Psycha'? Briljantno!", zaključuje ljutita novinarka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.