Spektakl klape Cambi: Večer zbog koje je i Arsen Dedić imao tremu

Foto: Igor Kelčec/Press

UZ DALMATINSKU kulisu i sjajnu koncertnu produkcija koja je bila u potpunosti prilagođena klapskim pjevačima, publiku je prošlog petka u Domu sportova očarala klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca.

Kao gosti su im se na pozornici pridružili jedinstveni Massimo, legendarni Arsen Dedić i slovenska pjevačica Nuša Derenda. Bila je to večer koja je oduševila sve, od izvođača koji nisu krili svoje uzbuđenje do publike koja je mogla uživati u velikom koncertnom spektaklu!

Prije koncerta klapa je izjavila da ima tremu dijeliti pozornicu s Arsenom na što je on rekao: "Nemaju nikakav razlog za tremu, danas sam bio na pokusu s njima u pola šest i toliko su dobro to sve ozbiljno i profesionalno pripremili. Toliko dobro sviraju i pjevaju da sam ja imao ove dane tremu, mogu ti reći ozbiljnu zato jer nisam znao što me čeka jer s njima nisam nikad nastupao mada znam njihov rad i jedanput sam ih uživo slušao u Opuzenu. I sada je mene zanimalo što oni rade u jednoj posebnoj vrsti, koje su ipak moje autorske tri pjesme, ali su ih tako napravili da kapa dolje, da je moj strah prošao a njihov nije trebao nikada ni postojati. Samo u toj mjeri ih nisam poznavao i sada mi je drago da ih ovoliko poznajem."

Kako su i najavili, klapa je svoj koncert započela a capella izvedbom pjesme "Izresla ruža rumena" za koju su osvojili i Porin, pjesmama Olivera, Gibonnija i njihovom pjesmom  "Oprosti mi jube" s kojom su osvojili prvu nagradu žirija i prvu nagradu publike na prošlogodišnjoj šibenskoj šansoni. Tijekom koncerta u pozadini na video zidu klapa je ekskluzivno za svoju vjernu publiku pustila i dokumentarac koji su snimali na američkoj turneji, na turneji koju su obilježili rasprodanim koncertima, na turneji koja im je doslovno otvorila vrata u svijet. Ovaj dokumentarac premijerno je prikazan, a pokazuje njihove uspjehe u New Yorku, nastup na Time Squareu, oduševljenu publiku u Chicagu.



Nakon toga na pozornicu izlazi legendarni Arsen Dedić i izvodi  svoju kultnu pjesmu "Vraćam se", a na pjesmi "Odlazak" koja je već godinama klapski standard pridružuje mu se i klapa. Drugi gost večeri je bila Nuša Derenda, popularna slovenska pjevačica s kojom su nedavno snimili pjesmu "Poletna noć", jednu od najpopularnijih slovenskih pjesama svih vremena. Nakon hitova "Ne more mi bit" i "Jedna rič"  klapi se pridružuju Massimo i Arsen koji izvode Arsenovu "Ne plači" koju je Massimo maestralno prvi put izveo na Arsenovoj autorskoj večeri u Opatiji  koja mu je obilježila karijeru i započeo novu fazu u svojoj uspješnoj karijeri.

Spoj glazbene genijalnosti Arsena, Massima i klape Cambi priuštio nam je još jednu nezaboravnu izvedbu i glazbeni doživljaj koji će se dugo pamtiti svi koji su imali sreću vidjeti ih uživo. U zadnjem djelu koncerta klapa je izvela svoje pjesme sa zadnjih pop albuma. Tu su se našle "Od zipke do križa", "Sad kada došla si", "Moreš li razumit" i nezaobilazna "Vilo moja". Klapa Cambi priuštila nam  je vrhunski glazbeni doživljaj, pokazala svoju talentiranost u svim glazbenim žanrovima, oduševili a cappela izvedbama, obradama autorskih pjesama i svojim pjesmama koje se odmah postale pjesme koje su obilježile zadnje godine.

Nakon svih velikih koncerta koje je klapa imala u karijeri od prvog koncerta jedne klape u sportskoj dvorani, koncerta na stadionu Poljud i bezbroj dvoranskih koncerata koji su klapu oblikovali u vrhunsku koncertnu atrakciju, ovaj koncert u Domu sportova je još jedan veliki uspjeh na koji klapa može biti s punim pravom ponosna. Publika je ovu proslavljenu klapu zvala dva puta na bis. U prvome su otpjevali "Do pobjede" i miks pjesama Miše Kovača koji je podigao cijelu dvoranu na noge, a u drugom bisu su izveli "Mi smo prvaci".

Ovom večeri klapa je pokazala zbog čega osvajaju nagrade gdje god se pojave!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.