Stigli i komentari "veterana" Eurosonga: "Ti momci su sačinjavali boy bend, a ne klapu!"

Screenshot: VideoIndex

OVOG utorka Hrvatska se četvrti put zaredom nije uspjela plasirati u finale Eurosonga.

A kako je bilo i za očekivati, sa svih strana stižu razne reakcije. Odlučili smo provjeriti što o jučerašnjem (ne)plasmanu misle oni koji iza sebe imaju nekoliko uspješnih projekata kad je u pitanju ovo natjecanje.

Za Index je nastup Klape s mora, ali i općenito odabir Klape s mora i "Mižerje" kao predstavnika prokomentirala, Ksenija Urličić, "mama" Dore, koja je predložila konkretne ideje o tome što bi se trebalo napraviti za bolji uspjeh: "Treba vratiti sustav koji je donosio uspjeh, a to je Dora, bez obzira na to tko ju je osmislio, bila to ja ili netko drugi. U te tri zabavne večeri već bi se iskristalizirala jedna pjesma koja bi nam mogla donijeti kakav takav uspjeh. Što se dečkiju tiče, oni su uistinu to dobro otpjevali, no za mene je to bilo očekivano, jer sam već prije rekla što će se dogoditi. Mi ne možemo mijenjati pravila Eurosonga gdje je interpretacija u trećem, ponekad i u četvrtom planu. Pogrešno mi je bilo otići s nečim što je autohtono, treba pratiti moderne glazbene trendove. Ovaj interni izbor definitivno nije donio rezultate, trebamo iz ovoga izvući poruku. Svakom pametnome dosta". 

A još jedan je neuspjeh na Eurosongu prokomentirao i Zrinko Tutić, koji je svojedobno osvojio četvrto mjesto na ovom natjecanju s Majom Blagdan i "Svetom ljubavi": "Mislim da bi sad trebalo pitati Velimira Đuretića da komentira ovaj neuspjeh, jer je on odlučio poslati klapu. Ovo je festival srednjoeuropske glazbe, a ne neke autohtone glazbe. Uostalom, ti momci su sačinjavali boy bend, a ne klapu, jer nisu pjevali a capella", pojasnio je za Index.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.