Stoka i njegova vjerska preobrazba u komuni: Napisao pjesmu za fra Zvjezdana Linića

Foto: Facebook

NAŠ POZNATI reper Marin Ivanović Stoka trenutno boravi u Španjolskoj gdje se u komuni bori protiv ovisnosti o drogama.

A čini se da mu je u tome uvelike pomogla vjera i fra Zvjezdan Linić, kojem je posvetio i pjesmu. Naime, Stoka je prije dva dana na svom profilu na Facebooku zaredao tri statusa u kojima jasno daje do znanja koliko mu je Bog pomogao u rehabilitaciji. Prvo je objavio dvije pjesme (jednu posvećenu fra Liniću), a potom i pojasnio da je napisao puno više od toga. Njegove statuse prenosimo u cijelosti:

"Dragi Bože hvala ti šta uvijek me pratiš, uvijek kad zastranim ti na pravi put me vratiš, moje molitve shvatiš, sive rime pozlatiš, jer molitva je najbolji lijek kada patiš. Hvala ti šta mač si moj, oklop, koncentracija, u sivom svijetu, punom zla, bojna formacija. Hvala ti na koracima, godinama, zraku. Hvala ti na svakom novom jutru i mraku, na ljubavi i miru, izvoru di rime izviru, hvala šta sve to mogu pročitati na leptiru, na oblacima bijelim, cvjetnim poljanama cijelim, hvala ti dragi Bože šta baš se veselim, hvala na pozitivi, dobrom treningu i sportivi, hvala šta si uz mene kad dođu dani sivi. Ti uvijek si sa mnom kad padnem dole nisko, primiš me za ruke kad vidiš da mi je sklisko, digneš me ma noge, pokažeš mi put, kažeš duboko udahni kad vidiš da sam ljut. Tjeraš me naprijed kad ja nemam volje, daješ mi motiva, kažeš da mogu bolje. Srce puniš ljubavlju, daješ moć da mazim, da brinem se za druge, na propuste da pazim, polako da gazim po životnoj stazi, bacaš na me svjetlost da znam di se nalazim. Dragi Bože žao mi je, šta vrag dušu krao mi je, život nisko pao mi je, sat skoro stao mi je, šta jako dugo dao sam to, obitelj klao mi je i zato puno ti hvala šta moje molitve si slušo u bitku sa vragom skupa sa mnom ušo, otjero si đavla, mako trnje s puta, vratio mi život, opet sam unutra, u igri nasmijan MC-ijam, ko sunce sijam, trijezne glave idem, sam sebi prijam. Kiše sad mi sjaje i vjetar snagu daje, budim se sa guštom, uživam dan dok traje. Šećem se i molim, oko sebe volim, srce puno ljubavi, glava me ne boli. ZA DRAGOG ZVJEZDANA LINIĆA, PRIJATELJA FRA ŽACA I BRATA VJEKU RIMCA.

Isus daje mi bljesak, moć za dobit pljesak, da idem laganini po bini, pričam čudesa, mirno da koračam, ne proguta me živi pijesak, blato mato, Bože hvala ti za to, tvoja ljubav puni srce, oči sjaje ko zlato. Pred mene bacaš mjuzu, tješiš, brišeš suzu, robijašu daješ snagu da preživi dugu ćuzu, ubojici praštaš, lopovima isto, tjeraš ih na dobro da srce bude čisto, vozi pistom s Kristom, jer velika božja ljubav čuva svako malo misto, svaki velki grad, davno prije i sad, molitva je kruh, ona smanjuje glad. Pomoli se, udahni, migni nebu i mahni, umij se u vodi, prekriži, grijehe isplahni. Bože hvala ti na brizi, svetom pismu i knjizi, na ovim lijepim riječima i flowu koji klizi, na pjesmi koja pjeva, na gromu koji sijeva, na mirisnom friškom zraku i kiši koja lijeva, na volji šta se bori, na svakoj rozoj zori, na pucketanju vatre tople koja gori, na šumi šta govori, buri koja zbori, na svakoj planini šta um mi otvori. Na pahuljama mekim, na ideji, ispisanoj teki, hvala dragi Bože za svaki Mic CheckIt, na styleovima free, znam da to uvijek si ti, u parku, na klupi, u šupi, bilo di. Ti ga stylaš za mene, daješ još kada krene, bacaš sjaj iz oka mog da svatko živ blene. Daješ pravo i zdravo, nebo Dinamo plavo, u ime Oca i Sina da svatko kaže bravo.

I da kažem da sam napisao deset pjesama na vjersku tematiku i prilično sam siguran da po povratku slijedi i jedan takav album, a u budućnosti i više njih, Bog daje rime gangsta, vrijeme je da počnemo i njega slavit kroz rap, zaslužio je svime to i zadužio me da se i pozitivnim riječima, rap propovijedanjem, rekao bih, obratim ekipi, te kroz ZG-gangsta flow širim dobro i ljubav. Amen".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.