Strastveni lovac: Roker Ted Nugent na sudu zbog kršenja zakona o lovu



ROKER Ted Nugent morat će se pojaviti na sudu u četvrtak zbog lova na crne medvjede, koje je u lovu ubio unatoč zabrani. Ted će, pretpostavlja se, priznati krivnju. Inače je roker poznat kao zagovaratelj legalizacije lova, piše Huffington Post. Kazneno ga gone u Aljasci, a on bi trebao sudjelovati u saslušanju preko telefona. Prema tužbi, Nugent je ilegalno upucao i ubio medvjeda u svibnju 2009. godine. Dogodilo se to nakon što je nekoliko dana prije toga teško ranio još jednog medvjeda. Budući da su oba na kraju preminula, prekršio je zakon prema kojem može u jednoj regiji ubiti jednog medvjeda po sezoni lova.

Jednog ranjenog medvjeda Ted je odvezao s mjesta događaja te time prekršio sva pravila. Prema riječima njegove obrane, Ted nije znao za postojeće pravilo o jednom medvjedu pa nije znao ni da krši zakon. Njegov vodič za lov u Aljasci također je rekao kako nije znao da postoji pravilo o jednom medvjedu po sezoni. "Njemu je zaista neugodno. On se već dugo bavi etičkim lovom, a sada je zapeo na tom čudnom zakonu za koji nitko nije čuo", rekao je njegov odvjetnik.

Nugent je već platio 10 tisuća dolara kazne te pristao na dvije godine uvjetne kazne, a sada na sve treba pristati i sudac. Inače, Ted je poznati republikanac te snažno podržava Mitta Romneya. Roker je već kršio zakon o lovu te je 2010. u Kaliforniji bio prijavljen zbog lova na srne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.