Svađe, tučnjave i alkohol: Prava istina o jednoj od najvećih holivudskih ljubavi



U JAVNOST su nedavno procurili dijelovi dnevnika slavnog Richarda Burtona čiji je odnos s Elizabeth Taylor na glasu kao jedna od najljepših holivudskih ljubavnih priča. Međutim, Burtonovi dnevnici otkrivaju drugi stranu.

Biografski film o životu Elizabeth Taylor, "Liz&Dick", s nestrpljenjem se očekuje, a mediji se sve češće prisjećaju prekrasnog holivudskog para koji je punio stupce tabloida i izazivao interes javnosti. Elizabeth Taylor Burtona opisuje kao ljubav svog života dok je on odlučio prikazati pravu stranu tog odnosa.

Burton iznosi kako je njihov brak bio ispunjen dugim, pijanim noćima i glasnim svađama ispunjenim bijesom. Burton za ženu s kojom je čak dvaput ušao u brak, tvrdi da je na spavanje često išla mrtva pijana te da je često zbog utjecaja alkoholo, govorila teško razumljivim glasom koji je zvučao kao bolesna imitacija djeteta.

Podsjetimo, Burton i Elizabeth Taylor deset su godina bili u braku (1964-1974), a samo godinu dana nakon rastave opet su ušli u brak koji je tog puta trajao samo godinu dana.


"Teško je biti u prisustvu nekog kome sve moraš ponavljati. Osjećao sam fizičku bol zbog toga. Da se radilo o nekom kog nisam volio, pobjegao bih, ali bez nje ne mogu. Ova je žena moj život", napisao je Burton koji njihove svađe opisuje kao oluje.

"Jučer sam postao mrzovoljan bez nekog određenog razloga. Elizabeth bi se svađala kao muškarac i ne bi popuštala. Ono što je pričala bilo je bezopasno, ali sve je izgovarala na tako zloban način da je to bilo neizdrživo. Da stvar bude gora, čak nisam bio ni pijan", stoji u jednom od zapisa.

"Udarila me u glavu noseći prstenje. Da je to učinio neki muškarac, ubio bih ga", zaključio je Burton.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.