Teško bolesni osmogodišnjak ostvario svoj san i poletio kao Iron Man

Screenshot: YouTube

OSMOGODIŠNJAK iz Nebraske koji se bori protiv rijetke bolesti ima san poletjeti kao njegov omiljeni superjunak, Iron Man. A na jedan je trenutak njegov san postao stvarnost.

Max Vertin, sada poznat i kao "Iron Max", dobio je priliku letjeti u prostorijama u kojima vježbaju padobranci u Coloradu, zahvaljujući Make-A-Wish Foundation, piše Huffington Post.

On pati o mišićne distrofije Duchenne, nasljedne bolesti od koje najčešće obolijevaju muška djeca, a spada u najprogresivnije oblike mišićne distrofije. I iako trenutno još uvijek hoda, očekuje se da će uskoro morati koristiti kolica.

Ali, ovog je utorka ostvario svoj san i poletio: naravno, u kostimu Iron Mana. "Ovo je fantastično, baš ono što smo trebali. Lijepo je ne biti kod doktora i primati injekcije. Možemo se samo zabavljati", kazala je njegova sestra Lexi, a mama Betty dodala: "Zaslužuje nekoliko dana da bude obično dijete".

Max ima dva mlađa brata koji boluju od iste bolesti. Petogodišnji Rowan također je poletio, dok se trogodišnji Charlie igrao u blizini. Budući da bolest s vremenom napada i mišiće srca, pacijenti rijetko požive duže tinejdžerskih godina. Ipak, posljednji napreci u medicini nekima su omogućili da dožive 30-e i 40-e.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.