Tisuće obožavatelja proslavilo 50 godina serije "Doctor Who"

Foto: Guliver/Getty Images

TISUĆE obožavatelja britanske serije "Doctor Who" iz cijeloga svijeta okupile su se ovog vikenda u Londonu kako bi proslavile 50. godišnjicu te znanstveno-fantastične televizijske serije koja je prikovala generacije za male ekrane.

"Doctor Who" je prvi put prikazan na britanskoj televiziji 23. studenoga 1963. godine. Nakon te uslijedilo je još 600 epizoda i dva TV filma.

Serija je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najduže prikazivana znanstveno-fantastična serija u svijetu te kao "najuspješnija" znanstveno-fantastična serija ikada.



Govori o pustolovinama tajanstvenog putnika kroz vrijeme, poznatijeg kao Doktor. Putujući u svom svemirskom brodu, TARDIS-u, sa svojim mnogim suputnicima istražuje svemir i vrijeme, rješava probleme te se susreće s različitim čudovištima.

Prvog Doktora glumio je William Hartnell. Nakon njega istu je ulogu igralo još sedam glumaca, a Christopher Ecclestone deveti je koji se u tome okušao. Među mnogim poznatim glumcima koji su nastupili u seriji našli su se i Lynda Bellingham, Martin Clunes, Sheila Hancock, Nicholas Parsons, Alexei Sayle, Helen Worth, Windson Davies, Brian Blessed i John Cleese.

Pročitajte više