Ultimativni vodič za pivopije: Gdje se pije najviše, a gdje je tekuće zlato najjeftinije?

Infografika/Foto: Finances Online/Shutterstock

SPREMATE se na putovanje i na svojoj destinaciji ne namjeravate se odreći omiljenog alkoholnog napitka? Ovo je vodič koji trebate.

Ekipa sa stranice Finances Online napravila je infografiku u kojoj možete pogledati gdje je piva najjeftinija, gdje se na nju najviše troši i u kojim se zemljama najviše pije.

Najjeftiniju pivu na svijetu popit ćete u Ukrajini i tamo ćete za pola litre domaćeg piva izdvojiti nešto više od tri kune. Među zemlje s najjeftinijim domaćim pivom smjestila se i Srbija.

Pivu ćete najviše platiti u Iranu i za pola litre tekućeg zlata morat ćete izdvojiti čak 42 kune. S obzirom na to da je u pitanju zemlja u kojoj domicilno stanovništvo ne smije piti alkohol iz vjerskih razloga, ovako visoka cijena prije svega je namijenjena turistima koji konzumiraju alkohol. Uz Iran, na listi zemalja u kojim ćete se istrošiti nalazi se Kuvajt, Ujedinjeni Arapski Emirati, Papua Nova Gvineja, Singapur, Norveška, Katar, Australija, Afganistan i Jordan.

Česi su se našli na prvom mjestu u konzumaciji pive. Tako se u Češkoj godišnje po glavi stanovnika popije 419 boca piva od pola litre. Na drugom mjestu je Australija s 304 boce, a Hrvatska se našla na sedmom mjestu s 242 boce po glavi stanovnika.

Na pivu najviše troše Australci, u prosjeku čak 747 dolara godišnje. Iza njih smjestila se Irska u kojoj se godišnje po stanovniku na pivu troši 688 dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.