Vlasnik Clippersa pokušao dokazati da nije rasist i pritom rekao gomilu rasističkih gluposti

Foto: Guliver Image/Getty Images

VLASNIK LA Clippersa, Donald Sterling, dao je intervju Andersonu Cooperu.

Pokušao se opravdati za svoj rasistički ispad, ali uspio je samo potvrditi da je zadrti rasist. Pritom se obrušio na slavnog košarkaša Magica Johnsona i njega uključio u svoje nepovezane rasističke gluposti. 

Prenosimo dijelove Sterlingovog intervjua.

O Magicu

"Ponaša se tako sveto. Vodio je ljubav sa svakom curom u svakom gradu u Americi i imao je sidu. Ja sam otišao u sinagogu i molio za njega. Nadao sam se da će živjeti i biti dobro. Je li on primjer djeci? Što je on napravio, možete li mi reći? Veliki Magic Johnson, što je on napravio? On ima sidu! Je li pomogao nekome u južnom Los Angelesu? Kakav to čovjek ide od grada do grada i seksa se sa svakom curom? I onda pokupi HIV. Trebao si se sramiti sebe. Što on radi za crnce? Ništa. Je li napravio sve što može za manjine? On nije dobar primjer za djecu Los Angelesa. Što on radi? Ja dajem i pomažem manjinama. Židovi, kada se obogate, pomoći će svojim ljudima. Neki Afro-Amerikanci, oni ne žele pomoći nikome."



O igračima Clippersa


"Oni me ne mrze. Mediji mrze. Sve su to mediji. Zašto me igrači ne bi voljeli, a pun sam poštovanja? Tvrdim da me vole. Znaju da nisam rasist. Ljudi se boje samog spomena rasizma."

O svojoj ljubavnici V. Stiviano koja je medijima dala snimke


"Ona je dobra osoba. Ona je lijepa osoba. Njih ima 15, 15 latino djece. Braće i sestara. I ona ih sve uzdržava. Možda je napravila neke greške. Mislila sam da brine o meni. Bio sam glup. Što bi djevojka brinula o muškarcu 51 godinu starijeg od sebe? Nije ona loša osoba, mora preživjeti. Ona je osoba s ulice. Ako mogu biti iskren, ta cura, sto muškaraca bi ju moglo pogledati i možda ne bi ni mislili da je lijepa, ali ona je nešto posebno. Ona je bila žena koja nikada nije tražila ništa. Prošli bi pred izloga butika Neimana Marcusa i ona bi rekla 'dragi, misliš li da je ova haljina lijepa'. Ako si muškarac, onda želiš kupiti tu haljinu. Bio sam velikodušan. Ona je bila tako draga i slatka dvije godina. Stvarno nikada nije ništa tražila Pokušavala je pomoći svojoj obitelji, 15 ljudi, kakav posao. Samo bih htio znati zašto je to napravila, to je kao da vas žena ubode u prsa ili upuca."



Magic Johnson odgovorio je na Sterlingov napad i rekao kako vlasnik Clippersa treba pomoć: "To je tužno. Samo se moramo moliti za njega". "Ja sam ponosan crni muškarac. Ja sam vođa u crnačkoj zajednici i tu ulogu shvaćam ozbiljno", rekao je Johnson. Dodao je kako ne namjerava napadati Sterlinga i još je jednom napomenuo kako se Sterling nikada zapravo nije ispričao njemu i crnačkoj zajednici koju je uvrijedio.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.