Znanstvenici obradovali fanove Star Treka: Warp pogon mogao bi postati stvaran!



FANOVE kultnog Star Treka mogla bi obradovati vijest da su znanstvenici nedavno ustvrdili kako je pogon koji omogućava putovanje brže od svjetlosti -  moguć. Naravno, pravi fanovi Star Treka znaju da se ovom raspravlja već desetljećima.

U teoriji, Warp pogon bazira se na manipulaciji prostora i vremena pronalaženjem rupa u zakonima fizika koji u konačnici omogućuju putovanje brže od vremena, a još 1984. meksički fizičar Miguel Alcubierre govorio o mogućnostima stvaranja takvog pogona, a Stephen Hawking jednom je prilikom također rekao kako ga je taj princip zaintrigirao.


Skupina znanstvenika nastavila je tamo gdje je genijalni dvojac stao, a Harold White iz NASA-e prošlog je tjedna u Houstonu poručio: "Nada postoji, a naša otkrića odvela su warp pogon iz nepraktične u moguću fazu. To znači da ovu ideju vrijedi dalje istraživati".

Međutim, najveći problem i dalje ostaje ogromna količini energije potrebne za warp pogon, ali Whitea i njegova ekipa tvrde da bi se taj problem mogao riješiti dodavši da su njihovi eksperimenti "obećavajući prvi korak".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.