Alain Delon planirao je eutanaziju, govorio je: Ne očekujem ništa od života

Foto: EPA

U dobi od 88 godina preminuo je francuski glumac Alain Delon. U priopćenju obitelji navodi se da je preminuo mirno u svom domu. 

Prije dvije godine glumac je izjavio da želi biti eutanaziran. Zamolio je tada svog sina Anthonyja da organizira čitav proces i bude uz njega dok bude umirao.

"Naravno da podržavam eutanaziju. Živim u Švicarskoj, gdje je ona legalna. Smatram da je to najlogičnija i najprirodnija stvar. Svatko ima pravo umrijeti bez boravka u bolnicama i primanja injekcija", rekao je Delon svojedobno u intervjuu za lokalnu televiziju i dodao da je napisao oporuku.

"Ostarjeti je sranje! A mi tu ne možemo ništa. Lice se mijenja i gubiš vid. Ustaneš i, dovraga, zaboli te zglob", govorio je.

Početkom godine posjetio liječnika

Prema informacijama koje je otkrio francuski Le Parisien, tijekom pregleda početkom godine legendarni je glumac svom liječniku povjerio da želi umrijeti.

Dnevni list objavio je članak u kojem je pisalo da glumac više nije čovjek kakav je nekad bio - navodilo se da je fizički i psihički oslabljen te da je izgubio lucidnost. Glumac je navodno posljednjih godina bio podvrgnut različitim procjenama kako bi se utvrdila njegova sposobnost zaključivanja nakon prijave za zloporabu slabosti koju su njegova djeca podnijela protiv njegove bivše partnerice Hiromi Rollin. 

Između rujna 2021. i lipnja 2023. liječnici su navodno primijetili da glumac teško zaključuje i teško rješava obiteljske probleme. Tijekom završnog pregleda liječnik je navodno napisao u svom izvješću da je "njegova volja za životom mala i da se čini da više ne očekuje ništa od života".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.