Alen Islamović se oglasio: "Obratite se Goranu Bregoviću, ja sam samo zaposlenik"

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL/Sasa Buric/CROPIX

Nakon što je na koncertu u Splitu Alen Islamović s grupom Bijelo dugme otpjevao pjesmu Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo, Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara podnijela je prijavu protiv organizatora te traži da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj. Sada se oglasio i Islamović te je rekao da nisu imali namjeru nikoga uvrijediti ni provocirati.

>>Bijelo dugme pjevalo Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo, publika zviždala

"Ja sam samo pjevač"

"Nije nam bila namjera nekog provocirati, ali napali su pogrešnu kuću i prijete sa svih strana, a ja sam samo radnik pjevač u firmi Bijelo dugme, koje je vlasnik gospodin Goran Bregović. Ja uzimam posao ili odbijam 50 koncerata i pjevanje pjesama Bijelog dugmeta", rekao je Islamović za Klix.ba.

Osvrnuo se i na zastave Jugoslavije koje su se prikazivale na ekranu iza njega dok je pjevao spomenutu pjesmu, koje su također zasmetale spomenutoj Udruzi branitelja. 

"Šta iza mene vijori i kakve aplikacije se dešavaju ne znam, to je slagala firma iz Zagreba, a repertoar smo svirali po Hrvatskoj s orkestrom za svadbe i sahrane, i to sedam do devet koncerata prije šest ili sedam godina. Čak i pulska arena je bila u tom opusu, pa i ta pjesma Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo. Danas, po meni, to je rock parodija na stara vremena", dodao je Islamović.

"Prijetnje unose nemir u moju obitelj"

Nakon što je u medijima objavljena vijest da Udruga traži da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, gdje s obitelji živi godinama, pjevač je rekao da dobiva užasne prijetnje.

"Prijetnje prelaze svaki ukus ljudskosti, unose nemire u moju obitelj. Prava adresa da tražite objašnjenje je Goran Bregović i normalno svi oni koji su bili u Splitu, njih 12-15.000 na koncertu. Prijetnje i psovke, i nacionalne i šovinističke, preko portala nisu put, ali ipak ja ih skupljam neka se nađu ne dao Bog ako se što desi", zaključio je Islamović na kraju razgovora. 

Udruga branitelja traži kažnjavanje svih odgovornih

Podsjećamo, Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara kao razlog prijave naveli su promoviranje osuđene komunističke ideologije i njenih simbola te propale tvorevine čije su politike odgovorne za stravične zločine počinjene tijekom srpsko-crnogorske agresije na Hrvatsku.

Cijeli tekst prijave možete pročitati ovdje.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.