Američki DJ duo ulazi u povijest kao prvi koji će održati koncert na rubu svemira

Foto: Instagram

THE CHAINSMOKERS će ući u stranice povijesti kao prvi bend koji će održati koncert na rubu svemira, prenosi LadBible.

Drew Taggart i Alex Pall svirat će u kapsuli koja će biti pričvršćena za stratosferski balon u koncertu za pamćenje pod organizacijom privatne kompanije za svemirska istraživanja World View.

Koncert van ovog svijeta

Elektronički DJ duo pridružit će se grupi znanstvenika i inženjera u jednom od prvih letova u 2024. godini i održati prvi koncert na rubu svemira koji će doslovno biti van ovog svijeta.

"Uvijek smo sanjali o odlasku u svemir i totalno smo uzbuđeni zbog suradnje s World Viewom koja će nam omogućiti ovu pustolovinu i iskustvo", rekli su za AP dodajući kako će prizori biti nevjerojatni te će im poslužiti kao inspiracija za buduće projekte.

Iz kompanije kažu kako su se odlučili upravo za ovaj bend zbog toga što njihova glazba dopire do mnogo grupa različite dobi te da strast kojom dečki pristupaju glazbi odgovara njihovoj strasti prema razvoju radikalno bolje budućnosti na planetu.

DJ duo proslavio se singlom #Selfie iz 2014. i može se pohvaliti s pet hitova koji su završili među prvih 10 na Billboardovoj Hot 100 ljestvici. Ove su godine objavili svoj četvrti album So Far So Good.

Pročitajte više