Američki mornari požurili na slobodan dan u Split, zimus su zabavu tražili na Tinderu

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

GOLEMI američki nosač aviona na nuklearni pogon USS Gerald R. Ford uplovio je rano jutros u Split, a posada je zatim dobila dopuštenje za odlazak u grad na slobodan dan. Mornari su snimljeni kako strpljivo čekaju izlazak s nosača.

Splitski ugostitelji i zimus su rado dočekali američke mornare koji su se u veljači raspršili po Splitu u potrazi za dobrom zabavom nakon što je u grad uplovio nosač USS Harry S. Truman. Tad se pisalo da su mornari bili veoma aktivni na Tinderu gdje su tražili Splićanke i Splićane željne druženja.

"Htio bih upoznati mladu i zgodnu Hrvaticu, smještaj nemam", "Tražim ozbiljne žene za dopisivanje", "Ima li neka zgodna mlada Hrvatica da se upoznamo i pokaže mi grad", "Muškarac sam, volim sve sportove i tražim isto tako sportske i muževne momke za zabavu. Nemam smještaj", "Tražim mišićave muškarce, ovdje sam nekoliko dana. Dopisivanje za početak. Može mi pokazati grad, možemo skupa i u neku gradsku teretanu", moglo se tad vidjeti na profilima Amerikanaca na Tinderu.

Hoće li i ovog puta Tinder biti u igri, ostaje vidjeti.

 

Ponos američke mornarice

Inače, nosač aviona Gerald R. Ford, ponos američke mornarice, dugačak je više od 330 metara, a visok 76 metara. Nazvan je po 38. predsjedniku SAD-a Geraldu Fordu. Gradnja je stajala 12.8 milijardi dolara, a još je 4.7 milijardi utrošeno za istraživanje i razvoj. Može nositi 75 zrakoplova, a posadu, uključujući zrakoplovno osoblje, čini 4500 ljudi.

"Posjet služi unaprjeđenju odnosa SAD-a i Hrvatske jer dvije nacije rade zajedno na stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu regije, a posjet luci će također biti prilika da se posada susretne sa Splićanima i upozna bogatu povijest i kulturu Hrvatske", objavilo je američko veleposlanstvo u Zagrebu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.