Američki psiholog otkrio kako do sretnijeg života: Mozak sluša sve što mu govorite

Screenshot: TikTok

Richard Louis Miller, američki klinički psiholog i pisac, često je prisutan u medijima. Iako ima 85 godina, aktivno koristi društvene mreže kako bi podijelio svoje znanje.

Na TikToku je podijelio jednostavan savjet za samopomoć, a video ima gotovo milijun pregleda. "Svaki dan izgovarajte nešto pozitivno i afirmativno prema sebi. Pronađite nešto dobro u sebi ili nešto pozitivno za planiranje kako biste prekinuli ciklus negativnih misli koje vam oduzimaju energiju i pogoršavaju raspoloženje", poručio je.

@drrichardlouismiller

The Impact of Internal Dialogue on Mental Health

♬ original sound - drrichardlouismiller

Poboljšanje emocionalnog stanja

"Redovitim ponavljanjem ovih pozitivnih afirmacija vaš mozak će ih prihvatiti i povjerovati u njih", objašnjava. Miller ističe da ako sebi svakodnevno govorite nekoliko pozitivnih stvari, um će u godini dana primiti barem 800 takvih ohrabrujućih poruka, što značajno poboljšava emocionalno stanje.

"S druge strane, ako svakodnevno izražavate negativne misli o sebi i drugima, neprekidno ćete se vrtjeti u negativnom krugu, što dodatno šteti mentalnom zdravlju. Naravno, svi prolazimo kroz teške trenutke i normalno je osjećati tugu i loše misli u takvim periodima. Međutim, problem nastaje kada se svaki dan svodi na negativne misli, bilo o sebi ili o drugima", poručuje.

Pozitivno razmišljanje poboljšava samopouzdanje

"Ako su naše misli negativne i puni smo strahova, svijet oko nas će nam se činiti strašnim i neprijateljskim. Dobra vijest je da možemo promijeniti sadržaj svojih misli i unutarnji dijalog pomoću vlastite volje i odluke, čime se stvarnost može promijeniti nabolje", dodaje Miller.

Istraživanja su pokazala da pozitivno razmišljanje kroz afirmacije poboljšava samopouzdanje, osjećaj prihvaćanja i ljubavi prema sebi i drugima te općenito pridonosi pozitivnim emocijama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.