Amerikanci istaknuli hrvatski otok kao jedan od najboljih u Europi

Foto: Shutterstock

UGLEDNI američki mjesečni časopis Travel+Leisure visoko je pozicionirao otok Hvar i općenito dalmatinske otoke na ljestvicu top 20 najboljih europskih otoka. 

"Hvar i dalmatinski otoci" našli su se na visokom šestom mjestu.

Posebno istaknuti Hvar se tako na ljestvici našao u društvu otoka Folegandros i Santorini (Grčka), Madeira (Portugal), Sicilije (Italija) i drugih. Najboljim europskim otokom proglasili su grčki Milos.

Uredništvo magazina Travel+Leisure, koji je uz National Geographic Traveler i Conde Nast Traveler jedan od najutjecajnijih časopisa za putovanja na svijetu, ističe da je na Hvaru moguće upoznati bogatu povijest i kulturu, kušati poznata hvarska vina te odsjesti u vrhunskom smještaju.

"I ovoga puta Hvar kao destinacija prepoznat je po širini svoje ponude i najvišim turističkim kriterijima koje nudi posjetiteljima!" kaže Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara. Dodaje kako je ovom priznanju uvelike pomogao projekt Safe stay in Croatia te da su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država u srpnju i kolovozu u ukupnoj strukturi ostvarenih dolazaka i noćenja zabilježili rezultate slične 2019. godini.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.