Amerikanka upisala dijete u školu u Srbiji, ostala u šoku kad je vidjela udžbenike

Screenshot: TikTok

Amerikanka koja živi u Srbiji podijelila je video na TikToku koji je u manje od dva dana skupio više od 42 tisuće lajkova i preko 1300 komentara. Naime, njezina kći kreće u prvi razred, a Amerikanka je ostala šokirana brojem knjiga koje je dobila na početku školske godine. 

"Ljudi, moja kći kreće u prvi razred ovdje i ne govori tečno srpski jezik, kao ni ja. Zbog toga sam jako nervozna", započela je video. "Dobili smo knjige prije nekoliko dana. Ljudi, dopustite da vam pokažem koliko je knjiga dobila", šokirano je izjavila i pokazala sve knjige pratiteljima. 

@mamaticia3 Got a first grader in our hands 🫶🏽#foryou#foryourpage#fypシ゚viral #fyp#vloggerlifestyle #serbia🇷🇸#caligirl #bayarea #learnontiktok#balkan#california#usa🇺🇸 #easterneurope #kids#school#learningserbian#vlogs#belgrade#serbian#serbiantiktok#loveyou ♬ original sound - Mamaticia3

"Ne želim ni znati što je čeka u drugom razredu"

"Sve ove knjige, a tek je prvi razred. Ne želim ni znati što je čeka u drugom razredu. Stvarno ne želim znati", ponovila je nekoliko puta. "Ovo je zaista puno", zaključila je još jednom na kraju videa. 

Reakcije pratitelja bile su brojne

Mnogi korisnici TikToka komentirali su njezinu objavu. "Dobro došli na Balkan", "Prvašići u Hrvatskoj imaju još više knjiga", "U Srbiji su škole teže nego u Americi", "Zamisli kako je tek u srednjim školama", nizali su se komentari ljudi. Mnogi su komentirali da su torbe preteške čak i za roditelje, a pogotovo za djecu.

"Nije ovo Amerika, mi ovdje zapravo nešto i učimo", našalio se jedan pratitelj, a onda je netko dodao: "Mi volimo biti obrazovani."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.