Ana Bekuta nakon zabrane u Puli: "Vidim da u Srbiji i Hrvatskoj imamo jednako smeća"

Foto: Antonio Ahel/Pixsell

SRPSKA pjevačica Ana Bekuta, jedna od izvođača koji su 25. ožujka trebali zapjevati u Puli, oglasila se na svom Instagramu nakon što je gradonačelnik Pule zabranio održavanje koncerta.

Pjevačica je objavila fotografiju s ljetovanja u Istri i otkrila da je tamo redoviti gost.

"U Istri sam u posljednjih 40 godina ljetovala barem deset puta. Jer, kako kažu moji prijatelji, imam ukusa. Za mene je Istra jedna od najljepših regija naše bivše države.
Hrana je fantastična, krajolik je prelijep, svi moji domaćini su bili nevjerojatni i tretirali me kao kraljicu. Tako, primijetila sam, tretiraju svakog svog gosta. Odakle god on dolazio", započela je.

"Znam da to nema veze s Puležanima"

"Zato znam da odluka gradonačelnika Pule nema veze s načinom na koji razmišljaju Puležani i Istrijani. U Puli i Istri sam provela dovoljno vremena da ih upoznam. Đubre, ili kako rekoše smeće, nema naciju. Smeće ne može biti srpsko ili hrvatsko. Smeće je jednostavno đubre i smeće. Vidim da ga i u Srbiji i u Hrvatskoj imamo u jednakim količinama.

Ako mi dozvole akteri današnjih vijesti da im dam jedan savjet iz života: Kada ti se program ne sviđa, prebaci ga. Kada ti se kafić ne sviđa, promijeni ga. Kada ti se koncert ne sviđa, ne kupuj kartu. Vrlo je jednostavno. Live and let live. Sing and let sing. Vidimo se u Osijeku", napisala je.

Gradonačelnik zabranio koncert u Puli

Podsjetimo, pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio je koncert folk glazbe koji se u tom gradu trebao održati 25. ožujka. Na koncertu su trebali nastupati Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

"Istina je da sam posve nedvosmisleno i jasno rekao da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja Grad koncerti ovakve vrste neće održavati i da mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada. To je jedini i isključivi razlog zbog kojeg sam donio ovu odluku. Za ovaj događaj nismo znali na vrijeme, niti resorna pročelnica za društvene djelatnosti i mlade niti ja, inače bih odluku donio ranije", rekao je Zoričić.

Nakon toga je organizator koncerta ustvrdio da mu je gradonačelnik Pule pijan "psovao srpsku majku" i govorio da "ne želi srpska smeća u svom gradu".

Zoričić demantira da je psovao majke.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.