Ana Vilenica: Ne vidim nikoga u hrvatskoj politici tko nije okrznut korupcijom



GLUMICA Ana Vilenica nedavno je glumila u spotu za grupu Elemental i njihovu pjesmu "Ljuljaj brod". Ana je u spotu imala neobičnu partnericu, ovcu. Stoga smo Anu ispitali kako joj je bilo na snimanju, što misli o Elementalovom glazbenom opusu, njenim političkim stavovima i participaciji uoči nadolazećih izbora, ali i planovima za nadolazeće blagdane koje namjerava provesti s dečkom.

Nedavno si snimila spot s Elementalom, kako ti je bilo surađivati s njima?


Ja sam uglavnom surađivala s ekipom iz Kolektiv Filma i s njima je sve bilo jako zabavno, a i s obzirom na budžet, na visokom produkcijskom nivou. Ekipu iz Elementala znam djelomično od ranije, a sa svima sam se upoznala na promociji spota nedavno. Mislim da su to jako dragi ljudi.

Kako je uopće došlo do te suradnje i bi li pristala opet raditi s njima?


Do suradnje je došlo na poziv Marije Tadić, inače glumice koja se trenutno okušava i kao kreativni producent glazbenih spotova. Podržavam njen rad i odmah sam pristala pomoći koliko god mogu.

Slušaš li Elemental inače?


Ne slušam hip hop, ali ova stvar mi se jako sviđa jer je i dosta plesna.

Kako je dečko komentirao kada je vidio spot s ovcom?


Prvo je vidio fotke i bile su mu strava. I ja mislim da su smiješne. Zvuči blentavo, ali veselilo me što sam imala ovcu za partnera.



Grupa često ima neke političke i društvene poruke, slažeš li se s nekima od njih, kojima i zašto?

Naravno da se slažem. To je angažirana grupa koja određenoj populaciji kroz tekstove sigurno osvještava socijalnu nepravdu u Hrvatskoj. Dobro je da postoje i takvi bendovi.

Planiraš li izaći na ove izbore i zašto?

Ne. Ne vidim nikoga u hrvatskoj politici tko nije okrznut korupcijom i kome su interesi Hrvatske i hrvatskog naroda te naroda koji žive u Hrvatskoj važniji od vlastitih ambicija. Ne vidim nikoga dovoljno sposobnog tko nudi, ne samo planove, već i konkretne metode kako planove realizirati. Mislim da je vrijeme za smjenu generacija, a ne stranaka.

Misliš li da je nužno politički participirati?

Da, samo ne znam kako. Ja još uvijek djelujem po onoj: "Misli globalno, djeluj lokalno", a djelujem, eto, u glumi i umjetnosti. Nisam uvjerena da je to dovoljno, ali za bilo što više, mislim da još uvijek nisam dovoljno informirana.

Je li misliš da se ovim izborima nešto može promijeniti?

Ma kakvi. Samo ljudi u foteljama.

Kada bi te neka stranka pitala da sudjeluješ u njihovoj marketinškoj kampanji i snimiš spot bi li na to pristala, točnije, postoje li stranke za koje bi to napravila i za koje ne bi to napravila?


Ne. Ne postoje takve stranke.

Misliš li da nedostaje žena u politici i da bi povećanje broja političkih zastupnica moglo promijeniti nešto u našoj svakodnevici?


Ne. Mislim da nedostaje sposobnih ljudi. Ne brijem na tu spiku, mi smo progresivni jer imamo puno žena na listi. To mi je totalno deplasirano.


Radiš li trenutačno na nekim novim projektima, serijama, predstavama...?

Ne. Igram postojeće predstave i tražim nove projekte.

Imate li ti i dečko već neke planove za Božić i Novu Godinu?


Ne. Zapravo, za Božić smo sigurno skupa doma, a za Novu još nije ništa dogovoreno.

Da imaš sve mogućnosti na svijetu, kako bi izgledala tvoja idealna proslava Nove Godine i s kim bi je sve provela?


Wooow. To je veliko pitanje. Kao na izboru za Miss. Ha! Pa kad bih imala toliko mogućnosti onda sigurno ne bih razmišljala kako ću se zabaviti nego kako mogu pomoći ljudima koji te mogućnosti nemaju.


Hoćeš dečka tijekom nadolazećih blagdana iznenaditi s crvenim donjim rubljem, poput mnogih cura, za sreću u ljubavi i u 2012. godini?


Hahaha! Poznajući sebe vjerojatno ću ga kupiti i onda zaboraviti staviti.

Kada pogledaš godinu koja je gotovo iza nas, postoje li stvari zbog kojih žališ i koje bi htjela promijeniti?

Ne, nikako. Ovo mi je bila jako važna godina. Nije bila lagana, ali neke teške situacije kroz koje sam prošla raščistile su mi što želim u životu. Puno sam mirnija. A i zaljubila sam se.

Postoji li nešto na čega si posebno ponosna u ovoj godini?


Jesam. Ponosna sam na odluku da ne paničarim i bezglavo jurim u životu i da se više osluškujem.

Imaš li nekakve posebne želje za nadolazeću 2012. godinu?

Uvijek. Milijun. Voljela bih stvoriti još više prilika da napravim neke dobre uloge. Voljela bih se disciplinirati i početi raditi svoje stvari. Voljela bih se konačno skinuti sa Fejsa.

Planiraš li na Staru godinu sastaviti spisak odluka za 2012. godinu, kako to čine mnogi?

Aha. Hoću. Ja to često radim pa kad pročitam neke stare planove, iznenadim se kad vidim da su se mnogi ostvarili. Iako, dok živim to ne izgleda tako.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.