Anđa Marić o borbi s neizlječivom bolesti: Nakon svakog tuširanja osjetim umor

Screenshot: HRT

PJEVAČICA Anđa Marić već se godinama bori s multiplom sklerozom, a sada je u HRT-ovoj emisiji U svom filmu progovorila o svojoj dijagnozi i nošenju s bolesti.

"Osjetim umor već nakon prvog tuširanja. Svako malo se uhvatim u razmišljanju kako je meni težak život, ali onda se pokupim i kažem kako nema veze", rekla je.

"Kad dobiješ tako tešku dijagnozu i prognozu svog budućeg života, nisam se htjela s tim pomiriti. Krenula sam halapljivo učiti o mozgu, tijelu, neuroplastici i epigenetici. Sada znam više nego mnogi zdravstveni radnici jer oni su fokusirani na svoj segment koji rade. Eksperti su u tome, ali ja sam najveći ekspert za mene i moje zdravlje."

Napisala je knjigu

Dotaknula se i svoje knjige Moja revolucija u 365 dana, u kojoj je također pisala o bolesti.

"Knjiga je postavljena kao transkript videa od 365 dana da se pojavim svaki dan u svojem životu i snimim video, da moram to napraviti. Napravila sam svoj YouTube kanal i to je bio moj veliki izlazak iz tog autoimunog ormara. U njemu sam se skrivala srameći se zbog svega što mi se dogodilo. To nije kognitivan sram, to je prirodna biološka pojava. Imamo sram od odbacivanja od ostatka plemena", rekla je.

Podsjetimo, Anđa se od 2012. godine bori s multiplom sklerozom, zbog koje je morala ponovo učiti hodati. Tek je nedavno, nakon sedam godina, ponovo samostalno napravila prve korake.