Andrea Bocelli održao koncert u punoj pulskoj Areni

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Slavni talijanski tenor i jedan od najljepših svjetskih glasova Andrea Bocelli nastupio je u punoj pulskoj Areni. Ovim nastupom obilježio je 30 godina zvjezdane karijere.

Pratila ga je Zagrebačka filharmonija

Maestra je pratila Zagrebačka filharmonija, orkestar sa 150-godišnjom tradicijom vrhunskog muziciranja u Zagrebu i Hrvatskoj, pod dirigentskom palicom talijanskog dirigenta Marcella Rota. Uz to, Bocelli je u goste pozvao talijansku opernu pjevačicu etiopijskih korijena Mariam Battistelli, slovensku pop pjevačicu Moniku Avsenik, prominentnog talijanskog flautista Andrea Griminellija i druge. 

Zbog iznimnog odaziva javnosti i rasprodanih ulaznica za prvi datum nastupa, Bocelli je prihvatio poziv da ovo ljeto održi i dodatan koncert u pulskoj Areni, koji će se održati u subotu 31. kolovoza. 

Najprodavaniji izvođač klasične glazbe

U svijetu prepoznat kao predvodnik talijanske vokalne tradicije, Bocelli je do sada prodao više od 90 milijuna primjeraka te tako postao najprodavaniji izvođač klasične glazbe. Tijekom godina Bocelli je oborio sve rekorde glazbene industrije, nastupao je na svim značajnim svjetskim pozornicama, izazvao je divljenje papa, aristokracije, glazbenih i filmskih zvijezda te izdao 17 studijskih albuma.

Već je album Romanza iz 1997. postao jedan je od najprodavanijih albuma svih vremena, dok je Sacred Arias iz 1999. najprodavaniji album klasične glazbe bilo kojeg solo izvođača u povijesti. Album Sì iz 2018. debitirao je na prvom mjestu britanske i američke ljestvice albuma, postavši Bocellijev prvi album broj jedan u obje zemlje. Album je obilježio i duet s umjetnikovim sinom -  Matteom Bocellijem. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.