Andrija Jarak: Odluka da ukrajinske glumice izgovaraju riječi Himne slobode je greška

Foto: Igor Soban/PIXSELL

PODIZANJEM zastave Libertas i uz stihove Himne slobodi ispred crkve sv. Vlaha jučer su svečano otvorene 73. Dubrovačke ljetne igre, na kojima će do 25. kolovoza u 47 dana na šesnaest scenskih i ambijentalnih lokacija biti izvedeno četrdeset raznovrsnih programa.

Otvorenje Dubrovačkih ljetnih igara prokomentirao je i Andrija Jarak.

"Hrvatska je na puno načina u zadnjih pet mjeseci pokazala solidarnost s ukrajinskim narodom. I neka je. Ali odluka da dvije ukrajinske glumice izgovaraju riječi Himne slobode na otvorenju Igara je greška. Epic fail. Postoji puno boljih PR trikova da se Igre promoviraju. Lažna solidarnost, rezultat koje je izmasakrirana veličanstvena pjesma/simbol Grada - to sigurno nije", napisao je na svom Facebook profilu.

Sinoć otvorene Dubrovačke ljetne igre

Na otvorenju Dubrovačkih ljetnih igara nastupili su Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Huta, sopranistica Kristina Kolar, Akademski zbor Pro Musica, Zbor Libertas, Dubrovački komorni zbor i Zbor Blasius te Folklorni ansambl Linđo uz Festivalski dramski ansambl i studente glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković u svom se govoru osvrnuo na rat u Ukrajini.

"Suosjećamo s patnjom i duboko razumijemo odlučnost očuvanja neovisnosti i identiteta jednog naroda ma koliki gubici bili jer mir i sloboda apsolutne su vrijednosti i vječite težnje s kojima se ne trguje, što mi dobro znamo", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.