ANKETA Kakav vam je kontroverzni plakat za ovogodišnje Splitsko ljeto?

Foto: Press

Plakat za ovogodišnje Splitsko ljeto koji prikazuje dva jezika u dodiru privukao je pažnju Splićana, ali i izazvao poprilične kontroverze.

Tako je Mostov gradski vijećnik iz Splita Josip Markotić među ostalim naveo da je plakat na "razini niskobudžetnog pornića". "Bravo ekipa iz HNK! Bravo! Kakva hrabrost! Kakva originalnost! Računate vi, kad nas turisti mogu praviti budalama, povraćati i spolno općiti na svakom kantunu ulice, pišati po spomenicima kulture i UNESCO-voj baštini, što ne bi i vi dali svoj 'kulturni' doprinos najstarijoj (uz Dubrovačke ljetne igre) i najznačajnijoj kulturnoj manifestaciji u državi a i šire", poručio je. 

Bravo ekipa iz HNK! Bravo! Kakva hrabrost! Kakva originalnost! Računate vi, kad nas turisti mogu praviti budalama,...

Posted by Josip Markotić on Saturday, July 1, 2023

"Najveća i najvažnija kulturna institucija u gradu kojeg resi sedamnaest stoljeća bogate kulturne povijesti i tradicije reklamira Splitsko ljeto lizanjem kako bi, jelte, zaintrigirali i privukli publiku na opere Puccinija i Jakova Gotovca, drame Ivana Kovačića i Goldonija... Jer, zamisli originalnosti: u 21. stoljeću provocirati i privlačiti publiku seksom. WOW!" nastavio je. 

"Ali boli vas briga: zasjeli ste na funkcije, a narod i porezni obveznici plaćaju.. Ali tako nam i treba. Jer grad koji dopušta da po njemu piša i povraća tko god se sjeti, zašto ne bi dopustio da mu i najznačajniju kulturnu instituciju i manifestaciju reklamiraju plakatima razine niskobudžetnog pornića...", zaključio je. 

A što vi mislite o plakatu koji je podijelio splitsku javnost? Recite nam u anketi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.