Apple ima novu opciju za pregled glazbe. Evo kako je koristiti i što sve nudi

Foto: Shutterstock

APPLE je lansirao mogućnost vlastitog pregleda slušanja glazbe korisnika u 2022. godini pod nazivom Apple Music Replay. Nova opcija, koja je u funkciji od srijede, 30. prosinca, omogućuje pretplatnicima da se osvrnu na pjesme i izvođače koje su najviše slušali tijekom protekle godine.

Korisnici će ovom opcijom dobiti predložen popis najboljih pjesama za reprodukciju, koji Apple Replay slaže na osnovu povijesti slušanja glazbe: prema broju puštanja svake pjesme, izvođača, albuma, popisa za reprodukciju, žanra i količini vremena provedenog u slušanju određene pjesme.

Spotify uskoro izbacuje alternativu Apple Music Replayu

Potpredsjednik Apple Musica Oliver Schusser rekao je: "Kada smo prvi put pokrenuli Replay, značajka se odmah svidjela korisnicima na Apple Musicu i stvarno smo željeli dodatno unaprijediti opciju i učiniti je jedinstvenom za pretplatnike."

I švedski glazbeni streaming div Spotify uskoro će izbaciti alternativu Apple Music Replayu, pod nazivom Spotify Wrapped, koja bi trebala izaći početkom prosinca. Za razliku od Appleove nove značajke, koja koristi pjesme puštane do 31. prosinca, Spotify Wrapped uključuje samo podatke od prije 1. studenog.

Kako koristiti Apple Music Replay?

Kako biste pronašli koje su pjesme obilježile vašu godinu, otvorite svoju aplikaciju Apple Music ili idite na replay.music.apple.com i prijavite se s ID-om povezanim s vašim računom. Pritisnite "Započni" i podaci će se sami prikazati.

Zatim možete i sortirati svoju najpopularniju glazbu po pjesmama, izvođačima i albumima, kao i prema broju reprodukcija i vremenu koje ste proveli slušajući ih. Korisnici Apple Musica također će dobiti zasebnu opciju Replay i High Reel krajem prosinca, koja prikazuje sve najslušanije pjesme i izvođače.

Pročitajte više