Automobili Google Street Viewa se vraćaju na hrvatske ceste, evo kada počinju snimati

Foto: Press

AUTOMOBILI Google Street Viewa ovog se proljeća vraćaju u Hrvatsku. Tijekom sljedećih mjeseci obilazit će gradove i ceste diljem zemlje. Cilj njihove ponovne vožnje bit će ažuriranje Google Street View fotografija gradova, cesta i autocesta u svim hrvatskim županijama na Googleovim kartama. Vožnja će započeti 2. ožujka.

Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja. Street View pokazuje različite ulice te kulturno i nacionalno naslijeđe u 360 stupnjeva. Iz Googlea ističu da ulažu maksimalne napore kako bi zaštitili privatnost, a istodobno omogućili svim korisnicima prednosti usluge Street View.

Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možete prijaviti pritiskom na tipku "Report a problem" u donjem lijevom kutu fotografije.

Street View je značajka Googleovih karata s više od 220 milijardi fotografija Street View iz cijelog svijeta, uključujući Antarktiku i Arktik. Značajka je dostupna na stolnim računalima i mobilnim uređajima, kao i na Google Earthu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.