Avatar 2 zaradio goleme 2.3 milijarde dolara, ali profit od filma je razočaravajući

Foto: Press

NASTAVAK Avatara dominirao je svjetskim ljestvicama dugo nakon početka prikazivanja u kinima, a na kraju je zaradio vrtoglave 2.3 milijarde dolara i probio se na treće mjesto po zaradi svih vremena.

Međutim, zarada je jedno, a profit nešto sasvim drugo. Kako piše Deadline, redatelj James Cameron nije baš profitirao na filmu Avatar: The Way of Water zaradivši manje od četvrtine od ukupne zarade. Avatar 2 ostvario je profit od samo 531.7 milijuna dolara, a razlog su ogromni troškovi snimanja.

 

Ogromni troškovi

Produkcija filma stajala je 400 milijuna dolara, na plaće glumaca otišlo je oko 300 milijuna dolara, a troškovi marketinga bili su oko 175 milijuna dolara. Kada se zbroje i ostali troškovi, Avatar 2 dolazi do spomenutog broja od 531.7 milijuna dolara profita. 

Vijest o slabom profitu proširila se i društvenim mrežama, a ljudi su bili dosta iznenađeni ovakvim ishodom. "Čovječe, samo toliko su zaradili? S obzirom na sve uloženo, trebali su barem milijardu zaraditi", piše jedan korisnik Twittera.

"Nije ovo baš hvalevrijedna cifra", piše drugi tviteraš, a treći se nadovezuje: "Oni će tek na kraju franšize, kada snime sve nastavke, zaraditi svega 2-4 milijarde."

Inače, Cameron je najavio tri nova Avatar filma, koji će izaći 2024., 2026. i 2028. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.