Bageristu nisu platili radove, dobio 4 godine zatvora zbog onog što je napravio

Screenshot: YouTube

GRADITELJ koji je prouzročio gotovo milijun funti štete kad je bagerom srušio pet novih kuća osuđen je na četiri godine zatvora.

Daniel Neagu (31) oduševljeno se smijao dok je uništavao imovinu zbog spora oko plaće.

31-godišnjak iz Harrowa, na zapadu Londona, priznao je kako je 11. kolovoza prošle godine počinio štetu na kućama u Buntingfordu. Osuđujući ga na četiri godine zatvora, sudac Stephen Warner rekao je kako je "nemoralan vandalizam" bio "čisti čin osvete", piše BBC.

Domovi umirovljenika, procijenjeni na 425 tisuća i 475 tisuća funti, morali su biti ponovo izgrađeni, što je McCarthy & Stone Retirement Living koštalo gotovo milijun funti.

Na sudu Neagu je rekao kako je njegovoj tvrtki Danny Boy Limited tvrtka Fentons, podugovarač, dugovala 16 tisuća funti (oko 140 tisuća kuna), što je značilo da nije mogao platiti svoje radnike.

Fentons im je uskratio novac jer je jedno od njihovih vozila, koje je bilo opremljeno tragačem, pronađeno u Neagovoj rodnoj Rumunjskoj. Neagu je rekao da će ga vratiti kad bude isplaćen.

Sudac Warner rekao je da je snimka Neagua koji uništava zgrade dok pjeva i zviždi "uistinu šokantna".

"Bili ste savršeno opušteni i bez imalo srama. To je bio planirani, namjerni i nemoralni vandalizam koji uključuje uništavanje tuđe imovine, a koji ste vi poduzeli kao čisti čin osvete", dodao je.

Kad su susjedi pozvali policiju, Neagu im je rekao: "Nisu me platili. Ako i upadnem u nevolje to će se dogoditi s razlogom... želio sam ih naučiti lekciju."

U policijskim intervjuima rekao je da je "bespomoćan, ljut, razočaran i uplašen" jer nije imao novaca da plati svoje radnike te je tvrdio da su njemu i njegovoj obitelji prijetili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.