Baka Ana proslavila 102. rođendan: Živi sama, a svaki dan započinje šalicom kave

Foto: Varaždin.hr

VARAŽDINKA Ana Tkalec danas je proslavila 102. rođendan, a na proslavu su joj došli i predstavnici gradskih vlasti. Osim čestitki, od njih je jedna od najstarijih Varaždinki dobila buket cvijeća, bombonijeru i prigodne poklone.

Baka Ana, skromna stanovnica 1. mjesnog odbora, živi sama i svako jutro obvezno sama skuha kavu dok u poslijepodnevnim satima ne propušta omiljenu TV emisiju "Hrvatska uživo". Najdraže jelo joj je krumpir, najdraža boja crvena, a omiljeno cvijeće je ono ubrano u vrtu, đurđice i tulipani. U mladosti je uživala u provođenju vremena u prirodi i putovanjima kojih se danas rado sjeća.

Pokojni suprug Maks Tkalec bio je pekar čiji kruh i peciva je baka Ana prodavala u pekari u Kuljevićevoj ulici u Varaždinu. Sin Josip ima dvoje djece, Marija i Sandru, a unuci je rado posjećuju.

Iako baka Ana još normalno čuje i relativno dobro samostalno funkcionira, svakodnevno je posjećuje susjeda Slavica koja je za današnje druženje pripremila klipiće i tortu. S druge strane, susjedi Korotaji vode brigu o nabavci hrane i namjernica za gospođu Anu te je redovno posjećuju i pomažu joj u svakoj prilici.

Naposljetku, svi članovi 1. mjesnog odbora "Centar", uz aktivno sudjelovanje u radu vijeća, veliku pažnju posvećuju stanovnicima treće životne dobi koji stanuju na području odbora stoga im je osim uređenja ulica i trgova centra grada vrlo važna i njega i skrb starije populacije stanovništva. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.